Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Ігумен Афонського монастиря Гавриїл запевнив у молитвах за Україну

    20 жовтня паломницька група кліриків і мирян ПЦУ на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром відвідала монастир Пантократор, головня святиня якого – ікона Пресвятої Богородиці «Геронтіса» або «Стариця». Серед інших святинь – мощі апостола Андрія, рівноапостольних Констянтина та Олени, великомученика Феодора Стратилата, святих Косми та Даміана та інших угодників Божих.

    Про це повідомляє пресслужба Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ.

    Гостей з України люб’язно зустрів ігумен обителі архімандрит Гавриїл. Під час спілкування ігумен висловив підтримку українському народу та запевнив у повсякчасних молитвах монахів про мир в Україні: «Ми з вами познайомилися ще до війни, а після початку відкритої війни ще більше відчуваємо вас нашими братами, тому в кожній нашій молитві згадується Україна».

    На молитовну згадку владика Олександр подарував отцю Гавриїлу примірник другого видання Євангелія-а‌пракос. У благословіння ігумен подарував паломникам ікони Господа Ісуса Христа.

    Також паломники відвідали монастир Івірон. У кафоліконі прочани молитовно вклонилися святиням обителі. Зазначимо, що Івірон зберігає більше чесних мощів, ніж будь-який інший монастир на Афоні.

    Перед Іверською чудотворною іконою Пресвятої Богородиці були піднесені молитви за Українську Державу, владу, воїнів та народ.

    Нагадаємо, митрополит ПЦУ подарував Євангеліє-апракос афонському старцю Никодиму в адміністративному центрі Афону.

    Євангеліє-а‌пракос українською було видано вперше у січні цього року Місією “Ставропігія Вселенського патріархату в Україні” коштом Української Православної Церкви США для апробації нового перекладу та формату у вітчизняному богослужбовому вжитку за прикладом елінської літургійної традиції.

    Друге видання – спільний проєкт Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Переяславсько-Вишневської єпархії та Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні. На відміну від першого друге видання має А4 розмір, тобто є наближеним до напрестольного формату.

    Найсвіжіше

    Популярне