Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Данілов: закон стосується не Церкви, а інституції, причетної до війни на боці Росії

    У законопроекті щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних із державою-агресоркою, який Верховна Рада ухвалила у першому читанні, йдеться не про Церкву, а про інституцію, яка безпосередньо бере участь у війні на боці нашого ворога.

    На цьому наголосив Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Українському радіо. 

    “Мова йде не про Церкву, а про інституцію, яка безпосередньо бере участь у війні на боці нашого ворога, яка має керівництво в Москві, яке закликає вбивати наших громадян, вбивати наших дітей”, – сказав Секретар РНБО, підкресливши, що законопроект не має до релігії жодного відношення.

    “Маєте бажання спілкуватися з Богом, спілкуйтесь, скільки вам завгодно. Але розповсюджувати й насаджувати тут інституції, які працюють безпосередньо з центром в Москві – це є неприпустима річ, і з цим буде поставлена крапка. Але все відбувається в межах законодавства”, – зазначив Данілов.

    Секретар РНБО спрогнозував, що остаточну версію побачимо, коли депутати ухвалять закон вже в другому читанні.

    “Тоді вже зможемо аналізувати та розуміти, в який спосіб все буде відбуватися юридично і фізично”, — додав Данілов.

    Нагадаємо, Верховна Рада 19 жовтня ухвалила в першому читанні урядовий законопроект щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних з Російською Православною Церквою (РПЦ).

    Документом передбачається унеможливлення діяльності релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу релігійної структури, керівний центр якої знаходиться в державі, що здійснює збройну агресію проти України.

    Діяльність відповідних релігійних організацій, згідно з текстом законопроекту, може бути припинена в судовому порядку за адміністративним позовом або Державної служби з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС), або прокурора.

    Найсвіжіше

    Популярне