Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Антіохійський патріархат відновлює спілкування з Єрусалимським патріархатом

    Священний Синод Антіохійської Церкви вирішив відновити спілкування між Антіохійським Патріархатом і Єрусалимським Патріархатом і доручив компетентному комітету Патріархату зв’язатися з братами в Єрусалимському Патріархаті, щоб знайти вирішення питання церковного спору над юрисдикцією «Катару» таким чином, щоб зберегти право церковної юрисдикції заради Антіохійського Престолу.

    Про це повідомляє Orthodox Times. 

    Як наголошує він, члени Священного Синоду молять Бога покласти край цій несправедливості, водночас він закликає вірних у всіх парафіях Антіохійської Церкви збирати допомогу для постраждалих.

    Текст оголошення Антіохійського Патріархату

    Жест любові від Антіохійської Церкви до Єрусалимської Церкви

    Отці-члени Священного Синоду Антіохійського Патріархату моляться до Царя миру та Господа милосердя, щоб Він витер сльози з очей палестинського народу та поклав край усій несправедливості, гнобленню, переміщенню та вигнанню.

    Вони закликають вірних у всіх парафіях Антіохійської Церкви наступної неділі молитися за справедливість і мир на землі миру, а також збирати допомогу для допомоги цьому стражденному народу.

    Оскільки поточні обставини вимагають посилення молитов і великої співпраці, Священний Синод вирішив відновити спілкування між Антіохійським Патріархатом і Єрусалимським Патріархатом і доручив компетентному комітету Патріархату зв’язатися з братами в Єрусалимському Патріархаті, щоб знайти рішення. до питання церковного спору щодо юрисдикції «Катару» таким чином, що зберігає за собою право церковної юрисдикції заради Антіохійського Престолу.

    Священний Синод також вирішив направити церковну делегацію до Аммана, щоб висловити любов вірних Антіохії до народу Єрусалимського Патріархату та підтримати їх у цих важких і фатальних обставинах.

    Найсвіжіше

    Популярне