П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У селі на Буковині ПЦУ вперше провела молебень українською. Під церквою натовп і поліція

    Релігійна громада у селі Васловівці на Буковині вперше провела зі священниками молебень в храмі українською мовою.

    Про це повідомив священник Віталій Мензак.

    “На Батьківщині нашого славетного земляка Митрополита Євгена Гакмана, в його рідній церкві в селі Васловівці, що на Заставнівщині, релігійна громада парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці Чернівецької єпархії ПЦУ, вперше провела зі священниками молебень в храмі українською мовою за Україну, військо наше і народ. Подячна літургія відбудеться найближчим часом”, – повідомив священник Віталій Мензак.

    Тим часом  Суспільне з території храму передає, що на території Свято-Успенського храму зібрались прихожани УПЦ, також поблизу храму стоїть єпископ Івано-Франківський та Коломийський. У коментарі Суспільному він сказав, що присутній як гість й відмовився коментувати про ситуацію.

    Також на території храму є патрульні поліцейські.

    У 2019 році релігійна громада села Васловівці проголосувала за перехід до ПЦУ. У коментарі Суспільному колишній староста села, який організовував тоді збори, казав, що на голосуванні зареєструвалось 220 людей. 214 з них проголосували “за”.

    Водночас, за словами прихожан ПЦУ, вони молились надворі. Таїнства, які можна проводити у монастирі, організовували там.

    Найсвіжіше

    Популярне