Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Завершено міжнародну конференцію для журналу “Theologia”

    Завершилася Міжнародна наукова конференція, організована Священним Синодом Церкви з нагоди 100-річчя її заснування.

    У Конференції також взяли участь Папа і Патріарх Александрійський Феодор, Архієпископ Кіпрський Георгій, Архієпископ Афінський і всієї Греції Єроонім, представники Автокефальних Церков, повідомляє orthodoxtimes.com.

    У своєму слові новообраний митрополит Солунський Філофей наголосив, що «богослов’я має неухильно долати виклик належати минулому чи бути просто старими священними листами. Навпаки, у кожну епоху ми покликані усвідомлювати пророчу роль Церкви та розкривати шлях, яким Церква продовжує процвітати в історії та спрямовується до вічності. Тому богослов’я має бути в постійному та живому діалозі зі світом, сучасним способом мислення та мати справу з проблемами та викликами, з якими люди покликані стикатися в кожну епоху. Організаційний комітет конференції під головуванням і керівництвом архієпископа Афін і всієї Греції Ієроніма ІІ прагнув відзначити 100-річчя журналу « Theologia » з перспективою на майбутнє. Він мав на меті відповісти на виклики 21-го століття та протистояти запаморочливому прогресу технологій і науки в наш час».

    Митрополит у своїй промові послався на рішення Священного Синоду Грецької Церкви провести другу конференцію у 2024 році в Салоніках – у рамках святкування 100-річчя заснування журналу «Theologia » . Друга конференція буде зосереджена на історії, розвитку, колумністах і внеску журналу.

    Найсвіжіше

    Популярне