Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У кропивницькому храмі відбулось свято духовного співу

    У Храмі Успіння Пресвятої Богородиці Православної церкви України, що у Кропивницькому, відбулось XIII обласне свято духовного співу “Молюсь за тебе, Україно”. Участь у святі взяли 13 хорових колективів з 11 громад Кіровоградської області.

    Працівниця обласного Центру народної творчості Людмила Ніколаєвська розповіла Суспільному, що свято влаштовують щороку. Виключенням став 2022 рік. Причина – повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Попереднє свято духовного співу відбулось у жовтні 2021 року в місті Бобринець Кропивницького району.

    У рамках свята відбулись виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, виставка-продаж виробів місцевих майстрів народного мистецтва та виставка робіт художників та фотографів, організовані Центром народної творчості,обласним музеєм мистецтв та громадською організацією “Сім’ї на захист воїнів 34 батальйону 57 бригади”.

    Учасники та гості заходу вшанували пам’ять загиблих у російсько-українській війні хвилиною мовчання, запалили свічки перед іконою Святителя Миколая Чудотворця.

    У приміщенні храму співали світські та церковні хорові колективи з обласного центру, Долинської, Бобринця, Олександрівки, Білозерного Новгородківської громади та Іванківців Дмитрівської громади Кропивницького району, міста Новоукраїнка, Новомиргорода та Рівного Новоукраїнського району, селища Новоархангельськ Голованівського району та села Успенка Онуфріївської громади Олександрійського району.

    Наприкінці свята його учасники разом виконали твір “Молитва за Україну”.

    Тривало свято духовного співу близько трьох годин.

    Найсвіжіше

    Популярне