Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Людське життя вище, ніж релігійні традиції: В Ізраїлі транспорт та авіація вперше порушать шабат

    Авіакомпанія El Al Israel Airlines вперше з 1982 року виконуватиме польоти в суботу, у шабат, щоби з-за кордону могли повернутися резервісти.

    Про це пише The Times of Israel.

    Національний ізраїльський авіаперевізник транспортує призваних резервістів, а також працівників сил безпеки та рятувальників, які перебували за кордоном на момент вторгнення ХАМАСу. Повернення резервістів до країни є життєво важливим під час війни з терористичним угрупованням ХАМАС.

    Компанія каже, що виконає рейси 14 жовтня зі США та Азії. Військовослужбовці запасу полетять безплатно двома літаками Boeing 787 із Нью-Йорка та Бангкока. Витрати на польоти візьме на себе сама авіакомпанія El Al і великі фінансові установи США, йдеться в заяві El Al.

    Компанія каже, що порушення заборони на польоти у єврейський шабат отримало неабияку підтримку, бо це польоти задля порятунку. І вони вважатимуться “Пікуах нефеш” — це єврейський принцип, згідно з яким збереження людського життя переважає фактично над будь-яким іншим релігійним правилом юдаїзму.

    Також, у зв’язку з розпорядженнями Міністерства транспорту та управління тилом Ізраїлю у воєнний період компанія «Ракевет Ісраель» зробить щільнішим графік руху поїздів наприкінці тижня (відсьогодні до настання шабату), крім того, поїзди ходитимуть у п’ятницю ввечері та в суботу. Про це повідомляє Наша Ніва.

    Шабат — святий день для юдеїв, головне його правило — людина не повинна працювати, відповідно не працюють різні установи.

    Увечері в п’ятницю, 13 жовтня, починаючи з 18:00 поїзди ходитимуть у міру заповнення пасажирами між аеропортом «Бен-Гуріон» та Тель-Авів-Савідор, а також між аеропортом «Бен-Гуріон» та центральною станцією у Беер-Шеві.

    Найсвіжіше

    Популярне