Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Настоятелю храму УПЦ (МП), що на камеру благословляв армію РФ на Харківщині, оголосили підозру — прокуратура

    Священнику УПЦ (що в єдності з МП) заочно повідомили про підозру у виправданні агресії РФ. За версією слідства, 63-річний настоятель освячував водою росіян та їхню техніку під час окупації Ізюмського району.

    Це відбувалося в селищі Дворічна під час ходи на честь Дня хрещення Київської Русі в липні 2022 року, повідомили в облпрокуратурі та поліції Харківщини.

    “Протоієрей Московського патріархату благословляв представників ЗС РФ та військову автомобільну техніку окупантів. Настоятель наказав своїм поплічникам знімати на камеру “захід” для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах”, — зазначили в прокуратурі.

    Підозрюваному загрожує до восьми років за ґратами.

    Колишнього настоятеля храму Ізюмської єпархії УПЦ (МП) викрили 4 квітня 2023 року. Після деокупації Харківщини підозрюваний з родиною втік до Росії. За даними СБУ, зараз він є настоятелем Православного приходу Іоанно-Предтеченського храму Твєрської та Кашинської єпархії РПЦ.

    Також підозрюється та затриманий намісник чоловічого монастиря Ізюмської єпархії УПЦ (МП). За інформацією прокуратури, у серпні 2022 року підозрюваний називав війну РФ проти України “військовою операцією” в інтерв’ю російським пропагандистам.

    Найсвіжіше

    Популярне