Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл вшанував день пам’яті всіх святих Землі Волинської і взяв участь у актовому дні ВПБА

    10 жовтня Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл співслужив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька з нагоди святкування Актового дня цієї престижної богословської установи, а також святкування дня памʼяті Всіх святих землі Волинської.

    Про це повідомляє Місія Вселенського Патріархату в Україні. 

    Разом з ним у богослужінні, яке очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, брав участь митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, ректор ВПБА прот. Володимир Вакін та духовенство з різних єпархій ПЦУ.

    По його завершенні, на урочистому засіданні з нагоди актового дня ВПБА Екзарх звернувся до численного зібрання – студентів, викладачів, керівництва Академії та численних гостей.

    У своєму слові очільник Ставропігії Вселенського Патріарха в Україні наголосив на важливості того, щоб майбутні священнослужителі навчалися сумлінно, розширюючи свій інтелектуальний та духовний обшир. Єпископ Команський закликав студентів до сумлінного навчання та з особливою теплотою говорив про необхідність читати книги, вдосконалюватись, зростати інтелектуально та духовно.

    Також Екзарх Вселенського Патріарха відзначив ту вагому роботу, яку проводить Волинська Академія не лише у підготовці кліриків, а й капеланів для армії та медичних закладів.

    «Вітаю керівництво та викладачів Волинської Православної Богословської Академії з актовим днем та бажаю їм належних успіхів у здійсненні їхньої важливої місії», – зокрема сказав єпископ Команський Михаїл.

    Найсвіжіше

    Популярне