Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Звернення патріарха Варфоломія щодо війни на Близькому Сході

    Вселенський патріарх Варфоломій 8 жовтня оприлюднив Звернення щодо трагічних подій в Ізраїлі.

    “Ми глибоко засмучені новинами зі стражденного Близького Сходу. Оплакуємо душі, забрані останніми трагічними подіями. Нехай Божі обійми розрадять скорботні родини. Наші думки та молитви особливо з мирними жителями, які переживають болісні хвилини страждань, тероризовані моторошним звуком сирен і неминучою загрозою вибухів, а особливо з усіма невинними дітьми, які заслуговують на те, щоб виховуватися в “Землі обітованій» в мирі та процвітанні”, – йдеться на сайті Вселенського Патріархату.

    У зверненні патріарх засуджує насильство, як засіб вирішення суперечок. «…ми ніколи не можемо розглядати його як частину Божого творіння, а також не можемо схвалити використання насильства для досягнення миру».

    «Боротьба за мир є не лише Божою заповіддю, але й загальнолюдською цінністю та необхідною передумовою для поваги та захисту людської гідності», – підсумував патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, Франція посилить охорону синагог через війну в Ізраїлі. Також Ізраїль завдав ударів по сектору Газа, пошкодивши мечеть.

    Найсвіжіше

    Популярне