Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    У Прилуках предстоятель ПЦУ освятив престіл храму на честь Різдва Богородиці

    Перебуваючи з візитом у Чернігівській єпархії Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви митрополит Епіфаній 8 жовтня звершив у Прилуках освячення центрального престолу храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці та Божественну літургію у ньому.

    За богослужінням молилися численні віряни, представники місцевої влади, військовослужбовці та волонтери, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Після читання Євангелія митрополит Епіфаній підніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

    Наприкінці богослужіння предстоятель ПЦУ привітав громаду з важливою подією та відзначив благодійників і українських воїнів церковними нагородами. 

    «Сьогодні наше серце наповнене великою радістю, адже ми спільно звершили оновлення храму освятивши у ньому центральний престіл на честь Різдва Богородиці. Ми підносимо молитви у цей непростий час, щоби Господь був і надалі милостивий до нас. Ми віримо, що Він благодіє і опікується нами, а тому ми маємо бути вдячними, що ми виявляємо і через побудову та оновлення храмів Божих. Перед лицем непростих випробувань ми повинні поспішати повсякденно виявляти любов і творити справи милосердя, підбадьорювати один одного, молитися один за одного, а в першу чергу за тих, хто зараз боронить Україну», – сказав митрополит Епіфаній.

    Митрополиту Епіфанію співслужили єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Хмельницький і  Кам’янець Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Віталій Юрочко та духовенство Чернігівської та Київської єпархій.

    Найсвіжіше

    Популярне