Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Безурботні часи минули: Кіріл закликає молитися за Путіна, за нього та армію

    Патріарх Кіріл (Гундяєв) закликав монахів РПЦ до посиленої молитви за Росію, за себе та за Путіна. Бо, як підкреслив очільник Російської Церкви, спокійні, безтурботні часи вже минули безповоротно.

    Про це він сказав після закінчення Божественної Літургії у Свято-Троїцькій Сергієвій лаврі 8 жовтня.

    8 жовтня у своєму зверненні до монахів Троїце-Сергієвої лаври у Москві Патріарх РПЦ Кіріл розповів про своє бачення єдності Церкви.

    Він цитував:”Що таке єдність Церкви? Єдність Церкви є єдністю в молитві. Єдність — це коли кожен із вас молиться за Патріарха, який сьогодні реально потребує ваших молитов; коли кожен із вас молиться за Росію, за Президента, за воїнство; коли кожен із вас розуміє, що має своє місце в цій боротьбі за свободу нашої Вітчизни”.

    “Моліться за Батьківщину, бо вона протистоїть нині світовому злу”, – додав глава РПЦ.

    Окрім молитов, Кіріл доручив ченцям також зайнятися практичними справами. Скажімо, більше уваги приділяти пораненим в Україні окупантам, які зараз зализують рани у лікарнях.

    “Щоб не було так, що патріарші добровольці ходять госпіталями, а ченці не ходять, – зазначив Кирил. – Насамперед саме монахи мають відвідувати наших поранених! Завжди було саме так — згадайте про дореволюційну Росію. Коли ми вступаємо в такий важкий історичний період, ми всі маємо бути мобілізовані. Архиєреї, священики, ченці, черниці наші – всі! Кожен повинен поставити собі запитання: що я роблю сьогодні для нашого народу, для Вітчизни нашої, для свободи нашої Церкви?”

    Уникнути цієї місії не вдасться нікому, попередив Кіріл.

    “І спостерігатимемо, як ви відгукнулися на слова Патріарха, чи з’явилися ченці в лікарнях, серед поранених воїнів. Звертаюся до всіх ченців — якщо не ви, то хто?”

    Найсвіжіше

    Популярне