Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Чергове засідання суду у справі митрополита УПЦ (МП) Феодосія знову не відбулося

    4 жовтня у Соснівському районному суді відбулося чергове засідання у справі керівника Черкаської єпархії УПЦ (що в єдності з МП) митрополита Феодосія.

    Про це повідомляє Суспільне.

    Митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, керівника Черкаської єпархії УПЦ МП, підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

    На засіданні мали допитувати потерпілих. Однак через те, що не з’явився один із адвокатів підозрюваного митрополита УПЦ МП, судовий розгляд перенесли на 24 жовтня.

    Що відомо про керівника Черкаської єпархії УПЦ МП

    Працівники СБУ повідомили про підозру керівникові єпархії УПЦ МП за ст. 161 Кримінального кодексу України у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

    У грудні СБУ провела контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах Московського Патріархату в Черкаській області.

    Під час контррозвідувальних заходів СБУ виявила в єпархіях УПЦ МП російську пропагандистську літературу та прапор так званої “Новоросії”. Також бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

    20 лютого керівникові єпархії УПЦ МП повідомили про підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Йому влаштували допит у Черкаській окружній прокуратурі, опісля Соснівський районний суд обрав йому міру запобіжного заходу та відпустили під особисте зобов’язання.

    12 квітня митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію — Денису Снігірьову, якого підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, вдруге обрали запобіжний захід. Його взяли під цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

    13 квітня Черкаському керівникові УПЦ МП одягнули електронний браслет, повідомили у пресслужбі єпархії.

    Під час засідання 1 серпня 2023 року прокурор зачитав повний обвинувальний акт щодо обвинуваченого. Той своєю чергою вини не визнав. Оскільки свідки не були готові, тоді засідання перенесли.

    Найсвіжіше

    Популярне