Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    У Німеччині парафію УПЦ (МП) очолив священник раніше заборонений за блудодіяння

    З благословення очільника УПЦ (МП) митрополита Онуфрія у німецькому Дюссельдорфі почала діяти нова громада УПЦ (МП) на честь святителя Микола Чудотворця. Про це «СПЖ» розповів настоятель громади протоєрей УПЦ (МП) Владислав Фоменко.

    Важливо відзначити, що у 2016 році Фоменка, як клірика Сєвєродонецької єпархії заборонили у служінні. Тоді він був настоятель Митрофанівського храму №2 міста Лисичанська. Заборона священнику УПЦ (МП) була такою суворою, що йому навіть не дозволяли носити наперсний хрест і благословляти людей.

    Покарання було накладено «до виправлення, дивлячись на неодноразові умовляння, не виправлення способу життя, укладення другого шлюбу, блудодіяння, наклеп і докучання архієрею», сказано в указі керуючого Сєвєродонецькою єпархією. Однак, незважаючи на це, Фоменко зараз є настоятелем новоствореної громади в Німеччині.

    Такі кадрові рішення можуть негативно вплинути на репутацію УПЦ (МП) в Німеччині. Призначення Фоменка може бути сприйняте як ознака того, що УПЦ (МП) не дотримується канонів.

    Коментуючи ситуацію, богослов РПЦ Андрєй Кураєв лаконічно написав: “А так можна було?”.

    Найсвіжіше

    Популярне