П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Передостанній етап будівництва храму Саґрада Фамілія завершили в Барселоні

    Будівництво храму Святого Сімейства — Саґрада Фамілія у Барселоні – нарешті завершують. Пресслужба церкви поділилася, що на вежах завершили встановлення скульптур, це передостанній етап будівництва. 12 листопада у храмі відбудеться інавгураційна Меса.

    Під час Меси освятять чотири вежі євангелістів. У церкві заявили, що їх підсвічуватимуть до Різдва, повідомляє Суспільне.

    У 2022 році встановили крилаті фігури бика і лева, які за християнською іконографією символізують євангелістів Луку та Марка, а цьогоріч на вежах зʼявилися фігура людини, що символізує Матвія, та фігура орла на вежі євангеліста Іоанна.

    Будівництво храму за проектом Антоні Ґауді почалося у 1882 році. За задумом, Саґрада Фамілія матиме 18 веж: 12 — за числом апостолів, чотири вежі євангелістів, а також центральні башти, що символізують Христа та Богоматір.

    До 2026 року планують завершити будівництво найвищої вежі — вежі Ісуса. Її висота сягатиме 172,5 метра і завершуватиметься 17-метровим хрестом.

    Храм спокути Святого Сімейства або Саґрада Фамілія, — католицька церква в Барселоні.

    Проєкт церкви спочатку розробив архітектор Франсіско дель Вільяр, якого через рік замінили на Антоні Ґауді. Той повністю переробив проєкт, виконавши його в стилі модерну і використавши ідеї створення гіперболоїдних конструкцій.

    Фінансування будівництва здійснювали й досі здійснюють виключно на пожертви католицької громади.

    Найсвіжіше

    Популярне