Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Міський голова Долинська повідомив про відкриття нового храму ПЦУ

    У Долинській, що на Кіровоградщині, відкрили новозбудований храм Православної церкви України, названий на честь Великомученика і цілителя Пантелеймона.

    Про це повідомив міський голова Долинська Євген Звіздовський.

    Дерев’яну церкву будували упродовж восьми місяців коштом меценатів та парафіян. Площа храму всередині — 80 квадратних метрів.

    «Храм почав працювати з відкриття на Покрову. Але ми збиралися на тому місці уже років два-три відтоді, коли нам виділили земельну ділянку й започаткували будівництво. Ми освятили це місце, поставили там поклінний хрест, спілкувалися, молилися за військових. Літургії й молебні служили просто неба на пристосованих речах. На пасхальну службу прийшли, мабуть, понад три тисячі людей», — розповів настоятель Олег Оніка.

    1 жовтня архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк та собор священників освятили церкву. За інформацією міського голови Євгена Звіздовського, це перший храм ПЦУ в місті й другий в Долинській громаді.

    Також того дня відбулася поминальна служба на кладовищі за загиблими захисниками. У самій церкві є стенд з фотографіями бійців. Зі слів священника, роботи біля храму триватимуть. Там планують поставити альтанку, де освячуватиметься вода, покласти на доріжці плитку, розбити садок. Храм працює щодня з 9:00до 18:00 години.

    Найсвіжіше

    Популярне