Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Не визнають УПЦ (МП), – випускника Почаївської семінарії не прийняли на навчання в Греції

    Українську православну церкву московського патріархату “футболять” і не визнають в православному світі. Так, найбільший та другий за значимістю та престижем у Греції державний університет імені Арістотеля (The Aristotle University of Thessaloniki) відмовився приймати на навчання випускника Почаївської духовної семінарії.

    Причина в тому, що у Греції не визнають канонічність фактично підпорядкованої РПЦ нібито української церкви i, відповідно, документи про освiту її навчальних закладів, повідомляє pb-news.info

    Невдача спіткала громадянина Сербії Любиша Честіча, який закінчив Почаївську духовну семінарію УПЦ (МП) в Україні.

    6 квітня 2023 року цей семінарист отримав чернечий постриг із нареченням монашим іменем Хрисанф. Церковний обряд, що здійснюється при посвяченні в духовне звання, з благословення митрополита УПЦ (МП) у Тернополі та Кременці Сергія здійснив ректор семінарії архієпископ УПЦ (МП) в Шумську Іов.

    Уже через тиждень монаха Хрисанфа хіротонізували на диякона. А 15 липня уже згадуваний митрополит Сергій, митрополит московського патріархату з титулом Почаївський Володимир і архієпископ УПЦ (МП) у Шумську Іов рукоположили монаха Хрисанфа на священника, стверджують наші джерела.

    У серпні новорукоположений священник за рекомендаційним листом УПЦ (МП) спробував вступити для подальшого навчання у духовний виш за кордоном, однак отримав відмову.

    “У приймальній комісії абітурієнту вказали, що для них є лише один митрополит Київський – предстоятель ПЦУ блаженнійший митрополит Епіфаній. Титул “Київський” у інших архієреїв вони не визнають”, – зазначив один зі співрозмовників.

    Найсвіжіше

    Популярне