Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив заупокійну літію за полеглими захисниками Батьківщини

    Предстоятель помісної Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Епіфаній 1 жовтня 2023 року, в день церковного свята Покрова Пресвятої Богородиці й Дня захисників та захисниць України, звершив заупокійну літію за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    За богослужінням, яке відбулося біля стели памʼяті полеглих українських Героїв, також молилися митрополит Рівненський і Острозький Іларіон та місцеве духовенство, батьки та рідні полеглих захисників Батьківщини, а також представники місцевої влади.

    Після завершення літії Блаженнійший Митрополит Епіфаній висловив співчуття батькам, рідним та близьким, які втратили синів та доньок під час цієї російсько-української війни.

    Також Предстоятель Православної Церкви України звершив покладання квітів біля могили приснопам‘ятного митрополита Даниїла (Чокалюка), який доклав багато зусиль та зробив значний внесок у розбудову Рівненської єпархії й утвердження Української Православної Церкви та біля могили багатолітнього старости кафедрального собору єпархії Василя Червонія.

    Найсвіжіше

    Популярне