Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Це ваш духовний дім, створений першими греками тут, у Данбері

    Архиєпископ Америки Елпідофор виголосив проповідь на Божественній Літургії після освячення православного храму Успіння Пресвятої Богородиці в Данбері, штат Коннектикут, 1 жовтня 2023 року.

    Архиєпископ звернувся до всіх присутніх і сказав, що це їхній Духовний Дім, втілений їхньою працею та “щедрими ділами дарування і доброти, які були започатковані першими греками тут, у Денбері”. “Ви, безумовно, розвинулися як спільнота віруючих”, – підкреслив він, передає orthodoxtimes.com

    Далі Архиєпископ сказав: “Під пильним поглядом ваших люблячих священиків ви справді пройшли довгий шлях як спільнота грецьких православних християн”.

    “І цей Дім Господній, освячений для поклоніння Єдиному Істинному Богові, Якому поклоняються у Пресвятій Трійці, буде стояти для прийдешніх поколінь, які ще не народилися. Ваші жертви, які зробили цю справді піднесену споруду реальністю, принесуть такі плоди, які ніхто з нас, дотеперішніх, не може собі навіть уявити”, – зазначив він.

    Насамкінець архієпископ побажав: “І нехай Господь за заступництвом Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, завжди дарує вам, вашим родинам і близьким своє Небесне благословення і благодать цього освячення – віднині і на віки віків”.

    Найсвіжіше

    Популярне