П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ в Рівному вшанував День захисників і помолився за мир в Україні

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 1 жовтня 2023 року, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці та в День захисників і захисниць України взяв участь в загальнонаціональній хвилині мовчання та очолив Божественну літургію у Покровському кафедральному соборі міста Рівного.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл та місцеве й запрошене духовенство.

    За богослужінням молилися захисники та захисниці України, голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян, інші представники місцевої влади та численні віряни.

    Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній ще раз привітав усю громаду зі святом, а також відзначив високими церковними нагородами захисників України та представників місцевої влади і меценатів, а митрополиту Іларіону Предстоятель на молитовну згадку подарував панагію.

    У свою чергу владика Іларіон подякував Предстоятелю за архіпастирський візит і натхненну спільну молитву.

    Завершилася урочиста відправа уставним многоліттям та виконанням духовного гімну України – «Боже, Великий, Єдиний».

     

    Найсвіжіше

    Популярне