Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Переяславсько-Вишневська єпархія ПЦУ активно допомагає захисникам та переселенцям

    Повномасштабна війна значно вплинула на діяльність Переяславсько-Вишневської єпархії. Ключовими напрямками є допомога ЗСУ та переселенцям.

    Про це на сторінці в соцмережі Фейсбук повідомляє Департамент культури та туризму КОДА.

    Митрополит Олександр (Драбинко) неодноразово освячував транспорт для ЗСУ. У 2022 році були видані “Молитовники воїна”, які передаються на фронт. На Різдво проведено акцію “Три мішечки для ЗСУ”, зібрані кошти та речі передані захисникам.

    Також надавалася допомога жителям окупованих сіл, зокрема постачанням хліба до села Казаровичі. Зібрана гуманітака допомога надходила постраждалим від підриву Каховської ГЕС

    Єпархія не забуває і про вірян, які були вимушені покинути свої домівки та виїхати за кордон.
    Митрополит Олександр перебуваючи у закордонних відрядженнях мав пастирські зустрічі з українськими вірянами у Стамбулі (Туреччина) та Вроцлаві (Польща).
    Для молитовних потреб українців у Туреччині, які покинули країну через війну,  владика передав видані єпархією молитовники українською мовою. Також за кордоном клірики Переяславсько-Вишневської єпархії підтримують контакти з вірянами-переселенцями. Зокрема, у польському Вроцлаві священник Анатолій за час повномасштабного вторгнення охрестив понад 100 дітей – і немовлят, і дітей старшого віку.
    Наразі, духовна робота та допомога нашим захисникам і вірянам продовжується. Докладніше ви можете дізнатися на офіційній сторінці єпархії. 

    Найсвіжіше

    Популярне