Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    «Дрімуча некомпетентність та профнепригодність», – священник ПЦУ про укази єрарха УПЦ (МП)

    Священник УПЦ (МП) Олександра Колб з Луцька став об’єктом обговорення через указ єрарха УПЦ (МП) Нафанаїла, який забороняє йому священнослужіння та участь у причасті Святих Таїн. Це рішення було ухвалено через його співслужіння з єрархом Вселенського патріархату екзархом Михаїлом.

    Священик ПЦУ Віктор Мартиненко у Фейсбуці висловив своє незадоволення цим рішенням, наголошуючи на тому, що інші порушення канонічного права в УПЦ (МП) залишаються без покарання, а тут за літургію – покарання. Він також висловив сумніви щодо грамотності тексту указу, натякаючи на те, що автори можливо мали б покращити свої знання з канонічного права перед написанням таких рішень.

    «Контора, яка не заборонила ЖОДНОГО свого попа-наводчика, ЖОДНОГО архієрея-колаборанта, спільнота, яка за тиждень висвячує на єпископів нікіток заскочених на хлопчиках з хору, – вони карають священика за служіння Літургії!», – йдеться в дописі Мартиненка.

    Отець Віктор звернувся до помічників Нафанаїла, які писали рішення, з закликом покращити свої знання та вивчити канонічне право.

    Він також наголосив на тому, що заборона у священнослужінні має бути педагогічною мірою, спонукуючи до усвідомлення гріха та каяття, і не повинна позбавляти священника можливості Св. Причастя.

    «Дрімуча некомпетентність та профнепригодність! Такі формулювання ще можна десь в селі на старовижівщині старушкам проповідувати, але не виставляти на загал від імені луцького митрополита!Дорогого отця Олександра вітаю! Таку бумажку мати в біографії – почесно! Це – справжня відзнака і квіток для “угонзанія въ Сігоръ”. Аксіос!», – підсумував священник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне