Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) на Закарпатті підтримував армію рф і пропагував комуністичні настрої

    Слідчі ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва прокуратури, скерували для судового розгляду матеріали кримінального провадження щодо злочину, у вчиненні якого обвинувачується настоятель храму Української православної церкви московського патріархату.

    Про це 28 вересня повідомляє Поліція Закарпатської області. Судячи із фото які надала поліція, йдеться про Венедикта (Хромея). Про нього Духовний Фронт України вже неодноразово писав.

    У ході досудового розслідування, поліцейські спільно зі співробітниками СБУ встановили, що чоловік, через соціальні мережі, поширював ілюстративні матеріали із зображеннями комуністичної символіки та спонукав свою немалу аудиторію до підтримки впровадження в Україні тоталітарного режиму. Крім цього, фігурант неприховано виправдовував агресію російських загарбників проти українського народу та підтримував країну-агресора.

    Проросійські наративи у дописах підтвердила і судова мистецтвознавча експертиза, яку правоохоронці ініціювали для об’єктивного аналізу виявленого контенту.
    Антиукраїнську позицію священника засвідчили і речові докази, які правоохоронці вилучили у ході санкціонованих судом обшуків за місцем проживання та проведення богослужінь священником.

    Вдома та в храмі слідчі знайшли брошури та книги російських авторів, які виправдовують збройну агресію росії проти України та заохочують ідею насильницького захоплення території інших держав, серед яких і Україна.

    Серед знайденої поліграфічної продукції виявлено також роздруківки з піснями, що прославляють здобутки російських загарбників, а також публікації молитов зі згадками патріарха рпц кірила гундяєва, який дає благословення російським військовим на убивства українців.

    Священнику інкримінують ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

    Найсвіжіше

    Популярне