Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Архієрейська літургія була відслужена в Сіднеї на завершення 12-го Конгресу духовенства та мирян

    Архієпископ Австралії Макарій очолив архієрейську літургію в середу, 27 вересня, у церкві Воскресіння Христового, що в передмісті Когара, Сідней.

    Це була подія історичного значення для Грецької Православної Церкви Австралії, з одного боку тому, що вона ознаменувала кульмінацію та завершення історичного 12-го Конгресу духовенства та мирян, а з іншого боку тому, що прозвучали славослів’я святому Паїсію Афонському, нещодавно проголошеному покровителем Австралійської Архієпископії, який буде співатися за кожною Божественною Літургією, інформує orthodoxtimes.com

    Федеральний прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе та Генеральний консул Греції в Сіднеї Іоанніс Маллікуртіс, митрополити Елладської Церкви також були присутні.

    Архієпископ Фіатирський і Британський Микита, як представник Вселенського Патріарха Варфоломія на Зборах духовенства мирян, проповідував Слово Боже. Він висловив подяку архієпископу Австралійському Макарію, а також єпископам, священному духовенству та благочестивому народу святої архиєпархії за велику любов, якою вони його оточували, і за теплу гостинність, яку вони запропонували йому під час його перебування в Сіднеї.

    Архиєпископ Макарій привітав Федерального Прем’єр-міністра Австралії Ентоні Албанезе, який неодноразово засвідчував свою повагу та любов до грецької діаспори та Православної Церкви Австралії.

    «Ваша сьогоднішня присутність серед нас є дуже важливою, як і час від часу участь у великих заходах грецької діаспори та Церкви. Це свідчить про те, що ви визнаєте давню присутність і величезний внесок еллінізму у формування сучасного австралійського суспільства. Вона також підтверджує гармонійне співіснування віри та управління в нашій країні, а також щирий вияв дружби з вашого боку стосовно мене, дружби, яка була виражена з першого моменту мого прибуття до Австралії».

    На закінчення, архієпископ висловив подяку Прем’єр-міністру Австралії за постійну підтримку православної громади країни. Він сказав, що він упевнений, що так буде і в майбутньому.

    Архиєпископ Австралійський Макарій також звершив панахиду за упокій душ усіх єрархів, священиків і служителів Священної Архиєпархії Австралії, а також усіх попередніх членів Архієпархіальної Ради та Зборів Духовенства-Мирян.

    Найсвіжіше

    Популярне