Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Чернівцях міська рада подала до суду на УПЦ (МП) через церкву на території лікарні

    Чернівецька міська рада подала позов до суду на УПЦ (що в єдності з МП) з вимогою покинути будівлю церкви, яка розташована на території Центральної міської лікарні. Чиновники хочуть через суд звільнити приміщення та повернути у свою власність, передає «Суспільне.Чернівці».

    Раніше, у квітні, депутати міської ради проголосували за рішення розірвати усі договори оренди з УПЦ (МП) на території міста.

    Позов в суд подало управління комунальної власності Чернівецької міськради. 15 вересня Господарський суд Чернівецької області прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі, повідомив заступник міського голови Євгеній Маховіков.

    Після рішення міськради до настоятеля храму надсилали звернення з вимогою покинути приміщення церкви на території Центральної лікарні. Однак, священнослужитель Георгій Аронець повідомив, що ніяких звернень не отримував.

    Релігійна громада «Релігійна громада парафія на честь святого великомученика Пантелеймона Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ» орендувала церкву біля Центральної лікарні вісім років. За словами представника УПЦ (МП), вони планують також судитися з міською радою і відстоювати свої права на церкву в межах закону.

    Додамо, що у квітні депутати Чернівецької міської ради проголосували за розірвання 22 договорів оренди релігійними громадами УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне