Середа, 22 Травня, 2024
Бiльше

    “Новопризначений посол Росії у Ватикані міг бути офіцером розвідки”, – Лінас Лінкявічюс

    Новопризначений посол Росії у Ватикані Іван Солтановський – офіцер розвідки, який раніше був заступником посла РФ при НАТО. Як розповів екс-міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, вважалося, що Солтановський працював у НАТО не лише як дипломат.

    Про це повідомляє LRT, передає РБК.

    “За даними служби безпеки НАТО, серед них були ті люди, які працюють під прикриттям”, – сказав Лінкявічюс, котрий на той час очолював представництво Литви в НАТО.

    Кар’єра Солтановського в Альянсі завершилася першою хвилею вигнання російських шпигунів, які працювали під дипломатичним прикриттям.

    “Декому прямо сказали залишити Брюссель, тому що там розташована штаб-квартира НАТО, а іншим тихо пропонували піти, думаю, серед них був і вищезгаданий Іван Солтановський”, – зауважив Лінкявічюс.

    Попри те, що існує негласне правило, згідно з яким вигнаних із НАТО дипломатів не приймають у жодній країні-члені альянсу, у 2015 році Солтановський був призначений постійним представником Росії при Європейській раді в Страсбурзі.

    “Він був добре відомий у НАТО та інших країнах, було б важко не знати специфіки його кар’єри”, – сказав Лінкявічюс.

    У департаменті безпеки Литви заявляють, що не мають інформації про Солтановського, але підкреслюють, що за останні декілька років Європа відправила понад 400 російських розвідників, які працюють під дипломатичним прикриттям.

    Найсвіжіше

    Популярне