Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    «Сподіваємося зустріти цьогорічне Різдво Христове у новому храмі», – протоєрей Богдан Степчук

    Усередині церкви на честь святої черниці-мучениці Євгенії, що зводиться на Черкащині, зараз активно працює бригада штукатурів.

    Про це повідомляє Прочерк.

    Надвірні роботи тривають теж, але здебільшого оздоблювальні, бо штукатурення стін практично завершено, встановлені вхідні й бічні двері. Здаля храм сяє, і коли поруч із висадженою поруч з ним алеєю катальпи буде поставлено елегантну церковну огорожу, новий храм набуде вигляду справжньої перлини церковного зодчества.

    За задумом, він відтворює архітектуру церкви, яка колись стояла на місці нинішньої смілянської школи-колегіуму №3 і з цегли якої було побудовано цей заклад. Однак це не точна копія, а його, так би мовити, загальні риси: архітектура нового храму є ще більш вдосконаленою. Його настоятель, за сумісництвом військовий капелан однієї з військових частин Сміли, протоієрей Богдан Степчук сподівається на те, що цьогорічне Різдво Христове парафіяни святкуватимуть вже у новому приміщенні, а не у тій капличці, яка на сьогодні не спроможна вмістити всіх.

    — Ми вдячні Сергію Ярославовичу Рудику, який опікується будівництвом храму, не відмовляє, коли ми звертаємося до нього зі своїми проханнями про допомогу, — каже панотець. — Донедавна була проблема в людях, які б взялися виконати намічений нами об’єм будівельних робіт, але зараз бригада є, вона чемно працює, ми задоволені якістю і плануємо за сприяння теплої погоди та нинішньої обстановки завершити штукатурні роботи вже до кінця жовтня.

    Клопітлива помічниця настоятеля паніматка Марія додає:

    — У старому приміщенні, в якому ми розпочинали свої богослужіння і проводимо дотепер, вже стало затісно: приходять нові парафіяни, серед них багато діточок. Ми всі з нетерпінням чекаємо на перехід до нового церковного приміщення, де достатньо місця і для богослужінь, і для проведення різноманітних культурно-просвітницьких церковних заходів, як от, наприклад, традиційна Різдвяна вистава, до якої ми вже починаємо готуватися.

    Парафія святої мучениці Євгенії ще торік визначилася з переходом на новюліанський стиль, тож цьогоріч свято Різдва Христового відзначатимуть 25 грудня.

    Головний фундатор будівництва нового храму Сергій Рудик, який зараз служить старшим офіцером ЗСУ і весь час знаходиться у найгарячіших точках нинішньої війни з рашистами, знаходить час цікавиться станом церковних справ. Він сподівається на те, що вже після Великодня наступного року красень-храм буде готовий до урочистого освячення, на яке буде запрошено Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія. Владика Епіфаній вже отримав запрошення на цю подію від самого Сергія Рудика, коли у липні цього року відвідав будівництво в рамках свого офіційного візиту до Покровського храму.

    Найсвіжіше

    Популярне