П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    “Капелан є душпастирем для всіх”, – начальник Служби військового капеланства ЗСУ

    Україна разом зі західними партнерами розбудовує професійну капеланську службу і готує капеланів для служби в Збройних силах. Відповідний закон було ухвалено за кілька місяців перед широкомасштабним вторгненням Росії, тож готувати капеланів довелося в умовах бойових дій, розповідає Голосу Америки начальник Служби військового капеланства ЗСУ Апарату Головнокомандувача ЗСУ, полковник Олексій Терещук.

    Про це інформують на сайті “Голос Америки”.

    “Бо насамперед капелан є душпастиром для всіх, для всієї своєї військової частини або підрозділу, незалежно від того, якої віри в тебе військовослужбовці, і навіть якщо вони атеїсти. Він має підтримати духовний стан, забезпечити духовно-релігійні потреби, якщо це віруючий твого напрямку, якщо ні, то капелан шукає поряд священника, пастора, імама, щоб привести його до військовослужбовця, або військовослужбовцю забезпечити доступ до такого священнослужителя, щоб духовні потреби були забезпечені у воїна, і це – головне завдання наших капеланів”, – розповів про свою візію місії капеланства Олексій Терещук.

    Додамо, що парафія на Обухівщині приєдналася до ПЦУ, а Вселенський Патріарх Варфоломій побажав українцям перемоги у боротьбі за свободу.

     

    Найсвіжіше

    Популярне