Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Ландшафтні дизайнери працюватимуть над озелененням Києво-Печерської лаври

    У столиці територію Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” оновлять ландшафтні дизайнери. Фахівці в галузі озеленення вже відвідали об’єкт, щоб розробити проект догляду за рослинами. Планується, що сучасні зелені простори заповідника відображатимуть національну культуру.
    Про це повідомляє “Суспільне”. 

    Ландшафтні архітектори та дизайнери з усієї України оглянули простір, що потребує оновлення. Першочергову увагу приділять збереженню реліктових дерев на території Лаври.

    Крім того, дизайнери за допомогою зелених насаджень прагнуть підкреслити архітектуру та історичну роль пам’ятки, створити відповідну атмосферу для відвідувачів, зазначила керівниця програми з озеленення Нацзаповідника “Києво-Печерська лавра”, очільниця компанії “Lada & Co” Людмила Волохатюк.

    Озеленення планують реалізувати, вивчивши досвід подібних європейських об’єктів. Крім того, ландшафтні архітектори зважатимуть на Міжнародну конвенцію з догляду за історичними рослинами на територіях під наглядом ЮНЕСКО.

    Раніше Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” підписав меморандум про співпрацю із Гільдією ландшафтних архітекторів України. Партнерство передбачає створення детального плану розвитку зеленої території заповідника, а також реставрації і догляду за рослинами задля збереження історичної, духовної та культурної спадщини Лаври.

    Нагадаємо, що у Жидичині ченці працюватимуть ще і як рятувальники, а Предстоятель ПЦУ роз’яснив про суть християнського терпіння.

    Найсвіжіше

    Популярне