Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Священник благословив майбутніх рятівників, які склали Присягу та Клятву на вірність народу України

    15 вересня 2023 року, у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) відбулись урочистості з нагоди Дня рятівника та складання Присяги та Клятви на вірність українському народові.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    280 юнаків та 25 дівчат з 18 областей України поповнили цього року ряди майбутніх рятівників, яких ще називають «Героями без зброї». Після урочистої церемонії прийняття Присяги курсантами та складання Клятви студентами та ліцеїстами І курсу, молодому поколінню рятувальників було присвоєно перше спеціальне звання – рядовий служби цивільного захисту, а також вручено символічні погони.

    Зі щирими побажаннями, мудрими настановами та порадами виступив т.в.о. начальника, полковник служби цивільного захисту Володимир Коцюр. Здобувачів освіти та колектив училища пожежників-рятувальників привітали народні депутати України Сергій Мандзій та Юрій Заславський, проректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності полковник служби цивільного захисту Дмитро Чалий, очільник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Руслан Шевчук.

    До майбутніх рятівників та їхніх наставників звернувся клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці протоієрей Віталій Голоскевич, який разом із секретарем управління Вінницько-Барської єпархії ПЦУ протодияконом Владиславом Демченко був серед почесних гостей на святі. Священник наголосив на важливості праці рятівників, яке по своїй суті є служінням людям, заради спасіння яких часто доводиться ризикувати власним життям.

    Протоієрей Віталій зазначив, що День рятувальника, починаючи з цього року, коли Українська Церква перейшла на Новоюліанський календар, припадатиме на день пам’яті святих мучениць Віри, Надії та Любові. «Український народ вірить в вас і ваших старших колег, надіяється на вас у важки обставинах і любить вас, тому що ваше покликання – рятувати найцінніше, що є у людей – їхні життя» – наголосив священник, звертаючись до курсантів та студентів.

    Отець Віталій передав вітання здобувачам освіти та їхнім викладачам від митрополита Вінницького і Барського Симеона, а потім прочитав молитву та окропив присутніх святою водою з побажаннями Божого благословення і допомоги у навчанні та праці.

    Найсвіжіше

    Популярне