Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Рівненській облраді розглянуть петицію про скасування заборони УПЦ (МП)

    В Рівненській обласній раді під час сесії, що має відбутися 22 вересня, планують розглянули петицію щодо скасування рішення про заборону УПЦ  (в єдності з МП).

    Відповідне питання внесено у порядок денний, який мають розглянути депутати, повідомляє rivnenews.com.ua

    Нагадаємо, що на засіданні сесії Рівненської обласної ради 10 квітня 2023 року депутати одноголосно прийняли рішення “Про питання заборони Української православної церкви (московського патріархату) та скасування рішень виконавчого комітету Ровенської обласної ради народних депутатів, що стосуються реєстрації статутів та передачі культових будівель релігійним громадам Української православної церкви (московського патріархату)”.

    29 червня 2023 року на офіційному сайті ради зареєстрували електронну петицію від громадянки Тетяни Царук щодо скасування цього рішення. Оскільки вона набрала необхідну кількість підписів — 1000 голосів, відповідно до регламенту питання винесли на розгляд профільної комісії облради, яка відхилила дану петицію.

    Відповідну позицію мають висловити й депутати Рівненської обласної ради під час сесії.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній відвідав парафію у Кропивницькому, яка долучилась до ПЦУ. Також до ПЦУ долучилась парафія на Полтавщині.

    Найсвіжіше

    Популярне