П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпрський виступив за статеве виховання у школах, але Пафська митрополія проти

    Архієпископ Кіпрський Георгій виступає за сексуальну освіту в школах, вважаючи, що краще для дітей бути поінформованими в цьому питанні і знати, як захистити себе, ніж бути неосвіченими і не знати, що це тягне за собою, коли їх експлуатують недоброзичливі люди.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, архієпископ Кіпрський Георгій зустрівся з міністром освіти і компетентним інспектором, який буде стежити за цим питанням. Він дійшов висновку, що сексуальна освіта буде корисною для належного інформування учнів з цього питання.

    Архієпископ переконаний, що міністерство зробить все, що в його силах, щоб інформувати дітей, але також захистити їх. Він сказав, що ми не повинні брати до уваги крайні погляди, незалежно від того, чи походять вони з різних кіл Греції, чи прийняті на Кіпрі, тому що такі погляди призводять до того, що діти залишаються в невіданні, що робить їх вразливими.

    Він також підкреслив, що і міністр освіти, і компетентний інспектор запевнили, що вони будуть уважно стежити за цим питанням. Питання буде винесене на найближче засідання Священного Синоду, який, як очікується, займе чітку позицію з цього приводу.

    Нагадаємо, що проти сексуальної освіти в школах виступав митрополит Пафський Тихік, а монастир Троодітісса також зайняв негативну позицію з цього питання. Однак, враховуючи, що члени Священного Синоду не хочуть, щоб Церква несла тягар будь-якого інциденту, який може статися з дитиною через незнання, передбачається, що архієпископ схилить на свій бік більшість членів Священного Синоду в цьому питанні.

    3 вересня 2023 року Пафська митрополія видала циркуляр, в якому виступила проти того, щоб “сексуальна освіта стала обов’язковим курсом на всіх рівнях освіти в Республіці Кіпр”. У циркулярі, зачитаному в святих храмах Пафоської митрополії, говориться, що “цей курс спрямований на те, щоб зламати духовний опір наших дітей, підірвати моральні цінності і віддалити їх від наших традицій і совісті”.

    Найсвіжіше

    Популярне