Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    В Умані тисячі хасидів одночасно молилися за Україну

    Тисячі хасидів в Умані одночасно молилися за Україну. Опівдні паломники зупинилися та повторювали молитву, що лунала із гучномовців на вулицях кварталу. Про це передає “Суспільне”.

    Паломники просили Бога про мир в Україні. Як розповів один із вірян, для того, аби перемога була якнайшвидше, усім українцям і зокрема президенту Зеленському слід приїхати на могилу до цадика Нахмана і молитися.

    Нагадаємо, що після заходу сонця, 15 вересня розпочинається святкування Рош га-Шана – одного з найважливіших єврейських свят. Воно триватиме до 17 вересня. Юдеї відзначать початок 5784 року від Створення світу. Від Рош га-Шана ведуть відлік ювілейних та суботніх років.

    Святом Рош га-Шана розпочинаються 10 днів молитов і каяття, «Дні трепету». Їхньою кульмінацією стає наступне свято – Йом-Кіппур – день примирення. Вважається, що на початку цього періоду Бог сидить на престолі справедливого судді та уважно оцінює вчинки всіх людей. Але потім Бог «пересідає» на престол милосердя і дає людям ще один шанс виправитися.
    Таким чином, єврейський Новий рік – це і початок людської історії, і Божий суд, і можливість поновити стосунки з Богом, зробити «перезавантаження».
    Додамо, що хасиди в Умані щороку збираються, щоб відзначити головне для їхньої течії юдаїзму свято – Рош га-Шана або єврейський Новий рік. Як ми повідомляли раніше, до Умані вже прибули тисячі паломників.

    Найсвіжіше

    Популярне