Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    СБУ у Дніпрі викрила активіста УПЦ МП, який проводив антиукраїнську агітацію

    Співробітники СБУ у Дніпрі заблокували антиукраїнську агітацію російського прихильника, який виправдовував збройну агресію РФ проти України й окупацію ворогом територій нашої держави. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

    Тепер чоловіку загрожує обмеження волі до 8 років.

    “Викрито непрацюючого мешканця Дніпра – прихожанина однієї з парафій УПЦ МП, який надавав церковникам послуги у виготовленні релігійної атрибутики.

    Чоловік серед близького оточення та парафіян активно просував проросійські наративи і агітував підтримувати так звану «спеціальну воєнну операцію» в Україні.

    Слідством встановлено, що агітатор до початку війни відвідував анексований Крим, де накопичував інформаційні меседжі антиукраїнської пропаганди.

    Крім того, він неодноразово приймав участь у акціях-маршах «безсмертний полк».

    Після повномасштабного вторгнення агресора в нашу країну, він у забороненій соцмережі «Вконтакте» активізував спілкування у проросійських спільнотах.

    Пости, що викладалися на особистій сторінці, та коментарі до них мали деструктивний характер”, – йдеться у тексті СБУ.

    Окрім того, ворожий прихильник схвалював дії військово-політичного керівництва рф, закликав до змін меж території України. СБУ вилучила техніку та мобільні телефони, які чоловік використовував у протиправній діяльності.

    Зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 та ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

    Нагадаємо, що на Волині ще одна парафія офіційно перейшла до ПЦУ, а до Умані прибуло 22 тисячі паломників.

    Найсвіжіше

    Популярне