Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    При одному з чоловічих монастирів ПЦУ відкрили добровільну пожежну бригаду

    При Жидичинському Свято-Миколаївському монастирі ПЦУ, що на Волині, діятиме добровільна пожежна бригада. Про це стало відомо із фейсбук-сторінки “Чернецтво Волині”, де опублікували відео інтернет-ресурсу “Завтра” з моменту офіційного відкриття ініціативи.

    Намісник монастиря архімандрит Констянтин наголосив:

    “Я завжди жартома кажу: найкраща підтримка — це коли не заважають. І якщо є бажання щось робити, то воно неодмінно робиться. Часом мені кажуть: чого вам не сидиться спокійно? Чому весь час щось придумуєте? Для чого це вам? А відповідь дуже проста — почуття відповідальності. На моє глибоке переконання, служіння священника, монаха, не повинне обмежуватися лише стінами храму. Коли ми проповідуємо людям про благо, то самого слова замало. Це потрібно реалізовувати: допомагаючи, чи то гасячи пожежу, чи в інший спосіб. Хочеться своє внутрішнє покликання, а всі хто прийшов до монастиря, це покликання мають, реалізовувати. У нашому краї завжди так, що якщо пожежі трапляються, то сусіди допомагають одне одному їх гасити. І сьогодні для цієї ініціативи отримано підсилення”.

    Місцеві пожежники переконані, що такі добровільні команди лише підсилюють безпеку для мешканців. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ ДСНС у Волинській області Сергій Демидюк закцентував:

    “Це і підтримка Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Я хочу сказати, що створення цієї добровільної пожежної команди показує нашу єдність. Я бажаю вам, добровольці, щоб кількість ваших виїздів дорівнювала кількості ваших повернень. А всім нам бажаю перемоги. Слава Богу і Слава Україні”.

    Найсвіжіше

    Популярне