П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    У Києво-Печерській лаврі до 950-річчя Успенського собору відкрили виставку просто неба

    На Соборній площі Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» відкрилася стендова виставка «Історія Великої церкви», присвячена 950-річчю закладення Успенського собору. Про це повідомляє Вечірній Київ.

    У центрі експозиції є історія головної лаврської церкви: від її заснування до відновленя. Унікальні історичні факти та архівні фото підготували Олег Топілко та Сергій Каганов. Вони є фахівцями музейно-освітнього відділу Заповідника, Науковий консультант проєкту — Костянтин Крайній, інформацію літературно опрацювали у видавничому відділі заповідника.

    “Творчий тандем підсилив відомий український шрифтар та автор графічного стилю ПЦУ Олексій Чекал, який створив дизайн стендів в межах айдентики до 950-річчя Успенського собору”,— повідомляють у Заповіднику.

    «Орнаментальний бароковий елемент нагадує квіти на одежах Богоматері та Христа з головного іконостаса храму.», — пояснили фахівці Заповідника.

    Олексій Чекал також підкреслив: “Радий бути частиною відновлення Лаври як центру міжкультурного діалогу у контексті української ідентичності та заміни імперського й заіржавілого московського наративу на радісну та світлу естетику давньої Рутенії”.

    Найсвіжіше

    Популярне