Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Свято-Миколаївський собор у Радомишлі передали на зберігання релігійній громаді ПЦУ

    У місті Радомишль на Житомирщині відбулася передача Свято-Миколаївського собору релігійній громаді ПЦУ. Раніше храм належав громаді УПЦ (в єдності з МП).

    Про це інформує Суспільне.

    Тепер храм офіційно належить громаді Православної Церкви України. Це є важливим кроком для релігійної громади в місті.

    Депутат Радомишльської міської ради Сергій Галицький каже: “Це результат півторарічної праці моєї, моїх побратимів, громадських активістів, які ще в квітні 2022 року поставили це питання про деокупацію громади від московського патріархату. Спочатку ми збирали інформацію про цю релігійну громаду: статути, податкові, пенсійні документи, нотаріуси працювали, щоб з’ясувати, де зареєстрована ця громада. Потім ми провели збори. Вчора (9 вересня — ред.) було десь 20 їхніх прихильників, а коли ми проводили збори у травні 2022 року, то їх було повне подвір’я, понад сотню людей. Ми хотіли тоді з ними провести збори, але вони відмовилися. Проте ми провели збори і вирішили створювати громаду ПЦУ, теж Свято-Миколаївську. І ми її створили”.

    У коментарі ЗМІ голова Радомишльської територіальної громади Володимир Тетерський сказав, що на церковну споруду ніхто не має права власності.

    “І тому міська рада почала процедуру оформлення безхазяйного майна. Нині храм переданий на зберігання релігійній громаді ПЦУ в особі благочинного Василя Коліщака. Потім наприкінці вересня, коли закінчиться термін, передамо документи до суду, щоб приміщення храму визнали власністю міськради, а затим рішенням сесії, якщо депутати проголосують, його передадуть офіційно релігійній громаді ПЦУ”, — розповів Володимир Тетерський.

    Нагадаємо, у Тернополі збудують новий храм ПЦУ. Також архімандрит ПЦУ провів екскурсію Лаврою для першої леді Сербії.

    Найсвіжіше

    Популярне