Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Штайнмаєр: Постачання зброї Києву сумісні з християнством

    Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) вважає, що постачання зброї Україні є виправданим заходом, у тому числі для християн.

    Виступаючи в неділю, 10 вересня, з промовою на міжконфесійному заході “Міжнародна зустріч світу” у Берліні, він заявив про дилему при ухваленні рішення між християнською заповіддю миру та підтримкою жертв військової агресії. За словами Штайнмаєра, ці питання турбують і його як християнина, інформує DW.

    Водночас 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного нападу на Україну, наказ про який віддав президент РФ Володимир Путін, “все змінилося”, наголосив президент ФРН. Продовжуючи свою руйнівну війну, Путін хоче знищити цінності, на яких ґрунтується Європа, зазначив він. “Одним із уроків, винесених із катастрофи Другої світової війни, для нас, європейців, стала необхідність протидії. Цей урок говорить: “Ніколи більше”, – заявив Штайнмайєр.

    Це не Київ та його прихильники відмовилися від миру, а Росія, і якщо Україна припинить оборонятися, це буде її кінцем, упевнений глава німецької держави. “Тому ми, європейці, і ми, німці, підтримуємо Україну – зокрема зброєю”, – пояснив він.

    Триденний захід у Берліні організовано католицькою громадою Святого Егідія. У його рамках проходять зустрічі з політиками та релігійними діячами під гаслом “Зважитися на мир”.

    Коментуючи цей слоган, Штайнмаєр назвав першими важливими кроками до миру в Україні зустрічі в Копенгагені та Джідді. За його словами, важливо обговорювати можливості мирного врегулювання на політичному рівні, оскільки необхідно “зберігати мирні перспективи, навіть якщо шлях до них ще не є очевидним”. При цьому “рішення про те, коли буде можливо наважитися на мир, прийматиме Україна”, додав він.

    Найсвіжіше

    Популярне