Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У Києві у Михайлівському соборі прощаються з релігієзнавцем Ігорем Козловським

    У Києві у Михайлівському соборі прощаються з релігієзнавцем Ігорем Козловським, який помер 6 вересня у віці 69 років через серцевий напад.

    Як повідомляє Суспільне, о 13.00 у дворі Михайлівського собору розпочалася церемонія прощання.

    “Відважна людина і при тому абсолютно така не епатажна. Більше 200 наукових робіт — це книги, статті, дослідження, в тому числі, по ісламу. Ми дуже його поважаємо і будемо пам’ятати, наскільки ми самі будемо живі”, — сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

    За його словами, зі смертю Ігоря Козловського Україна, без перебільшення, втратила людину, що знала, що треба робити, і щодня працювала над тим, щоб “Україна перемогла у війні, прорвалася у 21 століття, а українське суспільство відбулося як потужна нація”.

    Військовий капелан, отець Андрій Залінський розповів, що Козловський був “людиною Сонця”.

    “Бо у його присутності ми всі бачили стільки світла, яке дозволяло нам відшукати себе в мороці постійного невпинного нашого з вами життя”.

    Учень Козловського Єгор Фірсов, розповів, що для учнів Ігор Козловський був не просто вчитель чи викладач, він був наставник по життю. Він згадав, що Козловський, який сам пройшов полон, допоміг повернутися до життя бранцю Кремля Стасу Асєєву. Саме до Козловського пішли учні у перші дні повномасштабної війни.

    “У перші дні війни, коли всій країні було важко, і нам також було важко, і треба було брати в руки зброю, одягати камуфляжну форму і битись, ми прийшли до Ігоря Анатолійовича. Прийшли просто — просто доторкнутися до глиби, просто послухати, просто відчути — і саме та розмова насправді для нас була визначальною. Тому що Ігор Анатолійович, знову ж таки, дуже правильно підібрав ті слова, які на той час дуже нелегкі нас надихнули”, — розповів він.

    За словами голови Українського інституту національної памʼяті Антона Дробовича, навіть ті, хто трохи знали Ігоря Козловського, знали, що це “людина великої любові”.

    Після прощання Ігоря Козловського поховають на Байковому кладовищі у Києві.

    Найсвіжіше

    Популярне