П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Рекордний інтерес до всиновлення: 22 тисячі українців подали заявки

    За час повномасштабного вторгнення в Україну 22 тисячі людей в Україні подали заявки на усиновлення дітей через чат-бот “Дитина не сама”. Про це інформує Українська служба Голосу Америки з посиланням на міністерку соціальної політики України Оксану Жолнович.

    Посадовиця повідомила, що на тлі війни в українців загострилися внутрішня емпатія та бажання “підставити плече”, щоб виховувати дитину, яка опинилася без батьківського пілкування.

    Однак усиновлення досить тривалий процес. Зараз із охочими стати батьками для потребуючих дітей, працюють, адже потрібно, аби вони пройшли відповідні психологічні перевірки, спеціальне навчання, складання психологічної карти, аби виявити яка дитина підходить тій чи іншій родині.

    Втім, чимало дітей, які стали сиротами за останні півтора року, не потрапляють в систему усиновлення, розповіла міністерка, адже здебільшого їх опікунами стають найближчі родичі.

    “Разом з тим ті сироти, що стають сиротами саме внаслідок війни, зазвичай тут же підхоплюються їхніми найближчими рідними – тітками, бабусями, братами сестрами, і вони навіть не потрапляють в систему усиновлення, бо відразу йдуть під опіку та піклування найближчих родичів”, – додала очільниця Мінсоцполітики.

    У 2021 році попередня очільниця Мінсоцполітики України Марина Лазебна повідомляла, що в Україні станом на вересень було зафіксовано 1100 сімей та одиноких громадян, які хочуть усиновити дитину та мають статус кандидатів в усиновлювачі.

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне