П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Я є з українським народом – Папа Франциск

    Як ми писали напередодні, у середу, 6 вересня, у Ватикані єпископи Української Греко-католицької церкви зустрілися з Папою Римським Франциском. Як повідомила пресслужба УГКЦ, під час зустрічі єпископи висловили жаль українського народу щодо висловлювань понтифіка про “велику росію”.

    Під час зустрічі, яка з ініціативи Папи Франциска відбулася на годину раніше запланованого, представники УГКЦ висловили біль, страждання та розчарування українського народу.

    У розмові зі Святішим Отцем ми висловили все, що наші вірні в Україні та всьому світі доручили нам йому донести, – розповів предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав.
    Єпископи висловили своє занепокоєння деякими висловлюваннями Папи, які російська пропаганда використовує для оправдання та підтримки вбивчої ідеології “русского міра”.

    Святіший Отець визнав невідповідність власних слів і порівнянь, звернених до російської молоді, та запевнив, що побоювання українських вірян щодо сторони, яку він займає, безпідставні.

    Я хочу запевнити вас у моїй солідарності з вами та постійній молитовній близькості. Я є з українським народом, – наголосив він.

    Також українські священики звернулися до Папи з проханням продовжувати зусилля для звільнення військовополонених, зокрема нагадали про священників, які досі перебувають у російському полоні.

    Також Папа Римський Франциск вирішив виправдатися за скандал, що розгорівся нещодавно через його слова. Тепер понтифік стверджує, що політичного підтексту в його словах не було, а хвалебна ода “матінці росії” просто була погано сформульована.

    Найсвіжіше

    Популярне