Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    У храмі УПЦ (МП) знайшли портрети російського царя і пісні про “русский путь”

    Портрети російського царя та купа проросійської літератури – такі знахідки виявили в київському храмі пресвятої Богородиці в мікрорайоні Бортничі в Києві.

    Там вранці зібралися противники і прихильники переходу церкви до ПЦУ, повідомляє 5 канал.

    В будівлі біля храму люди знайшли портрети російського царя та його дружини і ворожі методички. Після цього викликали поліцію, щоб зафіксувати знахідки.

    Віряни УПЦ (в єдності з МП) стояли за воротами та намагалися прорватися на територію і кажуть, що портрети царів нічого не знають.

    “Вони розповідають, що начебто це не висіло, але є тут люди, які кажуть, що це висіло прям у новій церкві. Але є набагато цікавіші речі – от, наприклад пісня “русскій путь”. Тут є такі рядки: “кто бєз царя, тот бєз крєста”, – зауважив активіст Остап.

    18 червня церква перейшла в підпорядкування ПЦУ. Таке рішення ухвалили на зборах. Потім тривала перереєстрація храму. Коли документи були на руках у людей, вони звернулися до настоятеля храму. У відповідь отримали незгоду та блокування їхніх дій.

    Нагадаємо, на Закарпатті віряни УПЦ (МП) не допускали ПЦУ до храму. Також російський снаряд влучив у храм УПЦ (МП) на Сумщині.

    Найсвіжіше

    Популярне