Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    До кінця року планують звести першу чергу Національного військового меморіального кладовища

    Міністерство у справах ветеранів оприлюднило плани щодо створення Національного військового меморіального комплексу, який увіковічить пам’ять захисників України, загиблих під час російсько-української війни.

    Перший заступник міністра Олександр Порхун повідомив, що першу чергу комплексу, який буде включати військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди, планують введено в експлуатацію до кінця поточного 2023 року, повідомляє офіційний сайт Мінветеранів.

    Це дозволить вже в найближчі місяці розпочати поховання героїв, які загинули, захищаючи незалежність держави. За словами Порхуна, меморіальний комплекс має стати гідним місцем увічнення пам’яті полеглих захисників.

    “Будівництво меморіалу буде розбите на кілька черг. Ми ставимо собі за мету у першій черзі побудувати сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де буде відбуватися прощання з нашими Воїнами, і необхідні споруди для організації поховань. І після введення в експлуатацію першої черги – починаємо поховання, щоб не чекати до повного завершення робіт. Ставимо перед собою амбітні плани – здати в експлуатацію першу чергу до кінця цього року”, – наголосив Олександр Порхун.

    На реалізацію проєкту в бюджеті 2023 року передбачено 65,4 млн грн. Будівництво планується проводити шляхом відкритих тендерів через ProZorro. Всі бажаючі взяти участь у створенні меморіалу зможуть подати свої пропозиції.

    Нагадаємо, улітку на Майдан вийшли родини загиблих Героїв через те, що кладовище було лише в проєктах. Також священник ПЦУ закликає вірян не нести на кладовища пластикові вінки.

    Найсвіжіше

    Популярне