Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ очолив Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської лаври (ФОТО)

    28 серпня митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської лаври з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці та 950-тої річниці закладення храму. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Богородчанський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Васильківський Єфрем, виконуючий обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрит Авраамій та численне духовенство.

    Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив проповідь та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Під час відправи також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Завершилось Богослужіння святковим Хресним ходом навколо храму, після якого Митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами в.о. гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра» Максима Остапенка, наукового керівника відбудови Успенського собору Анатолія Антонюка та інших благодійників обителі.

    Нагадаємо, Предстоятель ПЦУ взяв участь у міжконфесійному заході «Молитва за Україну».

     

    Найсвіжіше

    Популярне