Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Питання боротьби зі зміною клімату обговорять лідери Церков в Константинополі

    Питання боротьби зі зміною клімату, гуманітарних та миротворчих дій, забезпечення доступу до продовольства для всіх, захисту дітей та найбільш вразливих соціальних груп будуть в центрі уваги наукової зустрічі “Партнерство в дії: На шляху до однієї Землі, однієї сім’ї, одного майбутнього”.

    Зустріч відбудеться в Константинополі, в контексті триваючого академічного діалогу між християнством та ісламом, 28 і 29 серпня 2023 року, інформує orthodoxtimes.com

    Ця зустріч, є частиною серії заходів, що надають можливість для плідного діалогу з найважливіших суспільних питань, організована за підтримки Міжконфесійного альянсу за безпеку спільнот і проходить під патронатом Вселенського патріарха Варфоломія.

    У зустрічі візьмуть участь представники Патріархатів і Православних Автокефальних Церков, мусульманські релігійні лідери, представники міжнародних організацій зі сприяння міжрелігійному діалогу, миру та захисту дітей, а також науковці з різних країн.

    До учасників звернеться Вселенський Патріарх, який привітає їх на Фанарі.

    У зв’язку з майбутньою зустріччю митрополит Халкідонський Еммануїл у четвер, 24 серпня 2023 року, відвідав муфтія Константинополя, професора університету Сафі Арпагуша. Він запросив його від імені Вселенського Патріарха взяти участь у зустрічі та виступити з промовою.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх висловив співчуття через сильні пожежі у Греції. Також патріарх Варфоломій взяв участь в Літургії на Імвросі.

    Найсвіжіше

    Популярне