Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    РФ намагається “врятувати” Крим мощами Змієборця після спецоперацій ГУР

    Росія намагається “врятувати” Крим мощами святого великомученика Георгія (Переможця) Змієборця після двох успішних операцій ГУР на території тимчасово окупованого півострова.

    Святиня буде “кочувати” по кількох місцевих храмах Криму до 5 вересня, повідомляє пропагандистський “РИА Новости Крим“, посилаючись на заяву Сімферопольскої та Кримської єпархій.

    РосЗМІ пишуть, що ковчег з мощами святого прибуде до Криму в рамках Всеросійського молебню про перемогу, на який Путіна благословив керівник РПЦ патріарх Кіріл.

    Росіяни, які підтримують “СВО”, зможуть попросити Змієборця “про перемогу” у Свято-Покровському (Севастополь) та Свято-Олександро-Невському (Сімферополь) соборах з 1 по 3 вересня і з 4 по 5 вересня відповідно.

    Нагадаємо, у зв’язку з незалежністю України тимчасово окупований півострів Крим “затремтів” через спецоперації української розвідки. 24 серпня там замайорів український прапор: наші розвідники висадилися на території мису Тарханкут і вступили в бій з окупантами. Підсумкові результати місії прокоментував спікер ГУР Андрій Юсов.

    У ніч на 25 серпня в Криму також гриміли вибухи у зв’язку з другою спецоперацією України, яку провела військова розвідка СБУ та ЗСУ. За словами Юсова, було завдано удару по 126-й Гвардійській бригаді Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне