Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    На Волині у День Незалежності посилено молились за Україну

    З благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла у храмах єпархії відбулися богослужіння з нагоди 32-ї річниці Незалежності України.

    Про це повідомляє сайт Волинської єпархії ПЦУ. 

    У кафедральному соборі Святої Трійці, що в обласному центрі, владика очолив молебень. У ньому взяли участь: декан протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, викладачі та студенти Волинської православної богословської академії.

    Архієрей наголосив на значенні патріотизму і любові до рідної землі, які розкриваються саме в контексті усвідомлення того, ким ми є і чим є для нас наша ненька Україна. «Що було викарбовано на козацьких стягах? „За віру Православну і неньку Україну!“ – наголошує високопреосвященний. – Визначення свого майбутнього, свого світогляду було викарбовано у цих словах. І це було важливо і для наших предків, і є важливим для нас – Батьківщина і віра Православна».

    «Впевнений, що Україна переможе у теперішній війні із московитськими загарбниками. І Господь благословить нам мирне небо і процвітання для нашої землі», – наголосив митрополит Михаїл.

    Найсвіжіше

    Популярне