Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    ПЦУ в День Незалежності: Свобода та духовна незалежність – цінності, які треба захищати

    Дар свободи, волі, незалежності – фундаментальна цінність, дарована Господом. Сьогодні ми відзначаємо найважливіше державне свято – День відновлення нашої Незалежності, 32-у річницю.

    Про це йдеться у вітанні ПЦУ.

    Але в нинішніх обставинах війни ми свідомі того, що це свято – не лише про нашу державну незалежність, це також про нашу незалежність духовну, свободу особистості, свободу і відповідальність вибору, загалом – про волю.

    Дорогою ціною крові та страждань, ціною неймовірної жертовності на фронті і в тилу виборена наша Незалежність, наша можливість жити, служити та працювати в незалежній, вільній державі. Ми шануємо подвиг кожного і кожної, хто віддали життя за свободу і незалежність України. Вічна пам՚ять також усім невинним жертвам, вбитим і закатованим російськими агресорами мирним мешканцям, нехай Господь упокоїть їхні душі у Царстві Небесному.

    Сьогодні ми підносимо особливі молитви до Господа за перемогу над агресором, за встановлення справедливого і міцного миру, за утвердження нашої Незалежності. Помолімося також за наших мужніх воїнів, новітніх героїв, які захищають нас на фронті – нехай Бог береже їх та допомагає у битві за правду і волю. Помолімося за зцілення поранених, за допомогу і Божу опіку для біженців та вимушених переселенців.

    Помолімося також за наших братів і сестер, які зустрічають цей святковий день в умовах окупації, в кайданах полону і несправедливого ув’язнення – нехай Господь їх захистить від злоби душогубів.

    Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

    Найсвіжіше

    Популярне