Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Держава обмежила Онуфрію та Паканичу вхід в лавру, – УПЦ (МП)

    Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) митрополит Климент (Вечеря) заявив, що митрополитам Онуфрію та Антонію (Паканичу) обмежили вхід на більшу частину території Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє наближене до УПЦ (МП) видання “Православная жизнь”.

    “Національний заповідник створив якісь списки, за якими правоохоронці пропускають на територію лаври. До цих списків увійшли лише священнослужителі у званні ченців. Туди не внесли семінаристів та інших послушників монастиря, які тепер не можуть вийти за територію лаври, бо їх назад не пропустять. На підставі якого закону це відбувається, нам так і не пояснили. Також доступ на територію лаври заборонено предстоятелю УПЦ митрополиту Онуфрію та митрополиту Антонію, який керує справами УПЦ”, – сказав митрополит.

    Якщо вірити Клименту, то заборона стосується усієї Верхньої та майже усієї Нижньої лаври, включно із резиденцією Онуфрія та залою засідання Священного Синоду. Виняток становлять храми, вхід до яких знаходиться за стінами обителі. Тобто очільник УПЦ (МП) все ще може служити у храмі преподобного Агапіта Печерського, який фактично став кафедральним у січні 2023.

    Показово, що цю інформацію Климент повідомив виданню “Страна.ua”. В 2021 воно було заблоковано Радою національної безпеки та оборони за поширення проросійських фейків. Утім ресурс продовжує працювати нелегально, використовуючи дзеркало сайту та соцмережі.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній служитиме у Києво-Печерській лаврі на Успіння.

    Найсвіжіше

    Популярне