Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відвідав Ірпінь

    22 серпня 2023 митрополит Київський і всієї України Епіфаній взяв участь у молитовному сніданку в місті Ірпінь на Київщині. Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України супроводжували митрополит Переяславський і Вишневський Олександр та митрополит Білоцерківський Євстратій. Про це повідомляє сайт ПЦУ.

    У заході також взяли участь представники Церков і релігійних організацій, військовослужбовці, представники влади, волонтери та гості. Судячи із фотографій митрополит Епіфаній поспілкувався із главою Києво-Житомирської дієцезії РКЦ єпископом Віталієм Кривицьким та представниками місцевого самоврядування.

    Його Блаженство виголосив молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці та звернувся до присутніх зі словом.

    Митрополит Епіфаній, зокрема, зазначив, що хоч усі ми різні, але єдині в прагненні мати сильну, європейську й демократичну Україну. Тож ми об’єднані й у прагненні захистити спільний дім і після перемоги відновлювати зруйноване російськими загарбниками. Також Блаженнійший владика звернув увагу на те, що саме в Ірпені, завдяки мужності українських захисників, вдалося зламати плани ворога щодо захоплення нашої столиці.

    «Закликаю усіх піднести молитву за Україну, її народ, перемогу та незламних воїнів», – підсумував Предстоятель ПЦУ.

    Предстоятель ПЦУ, митрполит Білоцерківський та римо-католицкий єпископ Києво-Житомирський Віталій Кривицький. Фото: ПЦУ
    Предстоятель ПЦУ і глава ГУР Кирило Буданов. Фото: ПЦУ

    Того ж дня митрополит долучився до підняття кримськотатарського прапора на центральній площі міста. Церемонія була приурочена до третього Міжнародного саміту Кримської платформи, який 23 серпня відбудеться в Києві.

    На заході також були присутні міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов, представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, голова Інвестиційної ради міста Ірпінь Володимир Карплюк та інші почесні гості.

    Разом з Тамілою Ташевою кримськотатарський прапор підняв Тимур Бектімиров, брат військовослужбовця підрозділу «Крим» ГУР МОУ. У 2015 році брати разом з батьками переїхали до міста Ірпінь з міста Сімферополя.

    Передбачається, що національна символіка кримських татар майорітиме на центральній площі Ірпеня до повного звільнення Криму від російської окупації.

    Нагадаємо, вчора предстоятель ПЦУ відзначив воїнів Сил ТрО.

    Представники релігійних організацій на молитовному сніданку в Ірпені, 22 серпня 2022. Фото: ПЦУ

     

    Найсвіжіше

    Популярне